Досвідченність грибника не є безпекою проти отруєння.
З початком осені мисливці за грибами активно починають прочьосувати ліси. Грибникам-любителям слід пам'ятати, що гриб є природньою губкою, яка вбирає всі отруйні речовини.
Найчастіше отруєння кваліфікуються, як ртутне, тяжкими металами чи пестицидами. Про це розповів лікар-анастезіолог 4-їміської лікарні Михайло Бреус.
За його словами, їстівні гриби варто зберігати та готувати відповідно нормам харчової промисловості. Також консервування грибів має відповідати гастрономічним стандартам.
Серед отруйних грибів на Дніпропетровщині є такий, як бліда поганка, від якого смертність при отруєнні надзвичайно висока. Цей гриб вражає печінку, шлунок та серцево-судинну систему. Антидота немає.
По місту Павлоград зафіксовано один випадок отруєння грибами. Це був чоловік 45-ти років. Після появи симптомів отруєння чоловік відразу звернувся до лікарні.
За словами Михайла Бреуса, на території Павлоградщини чіткої статистики немає. Якщо стан тяжкий, таких пацієнтів санавіацією відправляють до обласної лікарні.